Kodukant Läänemaa tegevmeeskonnas alustas 1. veebruarist kohaliku toidu projektijuhina tööd Merike Väli. Kodukant Läänemaa tegevjuht Liis Moor ütles, et konkurss kohaliku toidu projektijuhi kohale oli tihe. „Vestlusele kutsusime lausa 6 tugevat kandidaati. Merikese kasuks rääkisid tema väiketootja taust, Läänemaa toiduvaldkonna väga hea tundmine ning kokakutse.“
„Leidsin Läänemaa toiduprojekti koordineerija tööpakkumise oma meililt 8. detsembril, just enda sünnipäeval ning tegin koheselt kandideerimisotsuse, sest valdkond on mulle hingelähedane ning tean, et mul on kindel potentsiaal seda tööd hästi teha“, ütles Väli. „Meie perefirma – Nõva Break OÜ on tegelenud pagaritoodetega aastast 2018. Alustasime küpsetamisega koduahjus, käesolevaks hetkeks on meie küpsetised tuntud Läänemaal ning kaugemalgi. Väga kasuliku kogemuse andis kuulumine MTÜ Läänemaa O.T.T ühistusse algusest kuni 2020 aasta kevadeni. Olen lõpetanud Haapsalu Kutsehariduskeskuses kokandusõpingud ning tunnen paljusid Läänemaa kokki, toitlustuse- ja turismiettevõtjaid isiklikult. Tean, milline on restoranide vajadus värske tooraine osas“, lisas Väli.
Kohaliku toidu edendamine ja propageerimine on Kodukant Läänemaa üks prioriteetsemaid tegevusi aastast 2016, kui alustati esimese toiduprojektiga. Olulisemateks suurürituseks on novembris toimuv Läänemaa Toidunädal, väga populaarseks on osutunud ka Eesti Toidu kuu raames peetav Gurmeeturg. 2020 aastal kandis Haapsalu ja Läänemaa Eesti Toidupiirkonna tiitlit, mille tegemisi Kodukant Läänemaa koordineeris.
Kohaliku toidu projektijuhi peamiseks ülesandeks on koordineerida ja arendada Kodukant Läänemaa tegevuspiirkonnas kohaliku toidu võrgustikku ja juhtida kohaliku toidu koostööprojekti.
Projektijuhi kontaktid on:
Merike Väli
merike.vali@kklm.ee
528 9264