2.-12. oktoobrini kestev Läänemaa Toidunädal on kogu maakonda haarav maitsepidu, mis toob kokku toidukohad, vabaühendusedja kogukonnad alates Vormsist kuni Virtsuni.
Toidunädal toob fookusesse meie oma toidu – selle kvaliteedi, mitmekesisuse ja inimesed, kes seda valmistavad. Soovime pakkuda mõnusaid maitseelamusi, tuua inimesi kokku ning näidata, kui rikkalik ja inspireeriv võib olla kohalik sügisene tooraine.

Toidunädala jooksul pakuvad kuus kohalikku toidukohta spetsiaalseid menüüsid, kus säravad Läänemaa parimad sügisesed toorained ja kokkade loovus:
- Hapsal Dietrich (02.-12. oktoober)
- Nõva Mõisa kohvik (4.-5. ja 11.-12. oktoober)
- Puhvet Kapp (06.-12. oktoober)
- Roosta Resto (5.-12. oktoober)
- Trühvlid&Sidrunid (02.-11. oktoober)
- Dirhami Kalakohvik (2.-5. oktoober ja 9.-12.oktoober)
Lisaks restoranide erimenüüdele ootab huvilisi rida inspireerivaid sündmusi, mis tutvustavad Läänemaa toidupärandit, tervislikke toitumisharjumusi, hoidistamise oskusi ning pakuvad võimalust kokata koos noorte, kogukondade ja kohalike meistritega:
- Vormsi sügislaat ja hoidiste konkurss (4. oktoober). Avatud kõigile, kes tahavad jagada oma sahvri parimaid leide.
- “Clupea harengus membras ja klimbisupp” (5. oktoober). Kohtumine pärimustoidu ja kohalike lugudega Taaveti kultuuritalus. Juttu tuleb räimest, klimbisupist ja jõhvikast.
- Töötuba noortele „Tervis taldrikult“ (9. oktoober). Praktiline kokkamine koos toitumisnõustaja ja koka juhendamisel.
- Hapendamise töötuba (10. oktoober). Koolitus ja degusteerimine: kuidas tervislikult köögivilju hapendada ja kasutada.
- Tantsuõhtu Läänemaa maitsetega (10. oktoober). Gurmeeõhtusöök ja kontsert Fra Mare restoranis.
- Töötuba „Kokakunst Kullamaal praktikutelt algajatele“ (11. oktoober). Koos noorte ja kogukonnaga valmistatakse toitu kodustest aiasaadustest.
- Töötuba “Lihtsad hommikuampsud eesti kuues” (11. oktoober). Töötuba, mis annab ideid tervislike ja lihtsate hommikusöökide valmistamiseks.
- Virtsu maitsed 2025 (11. oktoober). Hoidistamise laat, konkurss, näitus ja kogemuste vahetus koos inspireerivate hoidistajatega.
Läänemaa toidunädal toimub MTÜ Kodukant Läänemaa ühisprojekti “Kohalikud maitsed 2025” raames ning seda rahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.
