Läänemaa Toidunädalal oli au sees kohalik tooraine.

posted in: Uudised | 0

5. – 15. oktoobril toimunud Läänemaa Toidunädala eesmärk oli tuua esile Läänemaa toidu, toidutootjate ning – pakkujate kvaliteeti, mis pakub naudingut ning elamust. Lisaks erimenüüdele restoranides sai osaleda üritustel (kontsert-õhtusöögid, söögid koos koolitusega jne).

Kuu aega varasemaks toodud üritus (eelnevalt toimus novembri alguses) tasus end toidukohtade sõnul ära, sest sügise keskpaik on rikkalik kohaliku tooraine poolest ning samuti saab osaliselt pikendada ka suvist hooaega.

Erimenüüd Läänemaa tootjate toorainest pakkusid 16 toidukohta üle Läänemaa ning lisaks oli võimalus osaleda mitmel üritusel.

Toidukohad jäid toidunädala külastajate arvuga enam vähem rahule. Kui KIIL Sushibaaris oli võrreldes eelmise aastaga külastajaid vähem siis vastupidiselt restoran Von Gernet jäi oma tulemusega väga rahule.

“168 erimenüü komplekti müüsime”, teatas Von Gernet Restorani Chef de Cuisine Tanel Kulbok rõõmuga.

Selle aasta toidunädala tegi veel eriliseks 7. – 8.oktoobril toimunud sügistorm, kus paljud toidukohad pidid oma toiduvalmistamise ja muu ürituse läbi viima ilma elektrita ja küünlavalgel.

“Toidunädal läks suurepäraselt. Ilm oli vägev! Kes broneerisid said oma soovitud menüü kätte. Muidugi elektrit ega vett polnud aga õnneks oli meil teisi variante” teatas Puise Ninal Kogre Kõrtsis toimetav Piret Nõmmik.

Läänemaa Toidunädal toimus juba kuuendat korda, järgmine ootab ees juba tuleval sügisel.