6.veebruaril toimub Raplamaal kohaliku toidu seminar-õpituba. Seminari raames külastatakse Rapla Talupoodi ja osaletakse Kuimetsas Ööbiku Gastronoomiatalus seminaril Läänemaa toidutootjatele ja -käitlejatele.
Koolituse eesmärk on innustada piirkonna toidupakkujaid kasutama rohkem kohalikku toorainet ja soodustada koostööd toidukasvatajate ja -tootjatega. Samuti näidata võimalusi piirkonnas kasvatatud või toodetud toidu turustamiseks kohalikele elanikele ja toidukäitlejatele.
Kuulame ja tutvume, kuidas Ööbiku gastronoomia talu Ants Uustalu eestvedamisel kasutab ära läheduses kasvava tooraine. Vaatame ja saame kaasa teha, kuidas valmivad lihtsatest kohalikest toodetest imemaitsvad ja kodumaised road. Ants Uustalu on tippkokk, kes on tõestanud, et ka maal saab edukalt restorani pidada. Ta väärtustab kõrge kvaliteediga toorainet, puhtaid ja maalähedasi maitseid, klassikalisi kulinaarseid võtteid ja elegantset viimistlust. Näeme oma silmaga, kuidas peremees on kõik ise teinud, tema gulinaarseid katsetusi sõidetakse vaatama ja nautima üle maailma.
PÄEVAKAVA
13.00 väljasõit
16.00 Rapla talupoega tutvumine
17.00 saabumine gastronoomiatallu, talukoha tutvustus,
praktiline toiduvalmistamise töötuba, seminar kohaliku tooraine kasutamisest toitlustuses
21.00 tagasisõit
NB! Kohad täitunud!
Lisainfo: Eva Rahv, 5568 6614, eva.rahv@kklm.ee