Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab juba viiendat korda parima talutoidu konkurssi, mille eesmärk on tõsta esile kodumaist talutoitu ja tunnustada tublide talunike tööd. Esmakordselt valitakse maitsete aasta puhul ka parim piirkonnatoode just Läänemaa talutoodete seast, mis kuulutatakse välja 8.augustil Valge Daami laadal toimuval kohaliku toidu üritusel.
“Läänemaa talutooted väärivad kindlasti laiemalt esiletoomist ning usun, et osalemine üle-eestilisel konkursil annab selleks hea võimaluse. Ootame oma ettevõtjate aktiivset osalemist,” lisas Kodukant Läänemaa tegevjuht Kaja Karlson, kes peab tänuväärseks ETKLi panust piirkonna maitsete tutvustamisel.
Tooteid asub hindama 10-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad tunnustatud kokad, toidublogijad, ajakirjanikud, ministeeriumi esindajad ja turunduseksperdid ning ka Läänemaa esindaja. Žürii esinaine on Ragne Värk.
2020. aasta parim talutoit selgitatakse välja kaheksas kategoorias.
1. Parim piimatoode
2. Parim juust
3. Parim pagaritoode
4. Parim lihatoode
5. Parim maius
6. Parim tervisetoode
7. Parim jook
8. Parim lisand
Kaheksa kategooria võitjate hulgast selgitatakse välja konkursi üldvõitja, kes pälvib peaauhinna, mis on talu tutvustav persoonilugu ja kategooria kõiki võidutooteid aitab tutvustada Selver. Tänavu valitakse ka parim piirkonnatoode Läänemaalt.
Konkursil osalemiseks palume registreeruda siin.
Parima talutoidu valimine on osa Talupidajate Keskliidu märgikampaaniast „Ehtne talutoit“, mille eesmärk on tunnustada talutoodete kasulikkust ja mitmekesisust ning tuua talutoidule rohkem tähelepanu. Parimat talutoitu valitakse viiendat aastat järjest. Eelmisel aastal sai selle tiitli Kasekunsti tume mahekasesiirup. 2018. aasta parim talutoit oli Männiku lambapiimajogurt ja 2017. aastal võidutses Andre Juustufarmi juust Grand Old. 2016. aastal võttis võidu Pajumäe talu mahekeefir.
Tutvu täies mahus pressiteatega siin.