Läänemaa toidunädal toimus sel aastal 3. -13. novembril ning kandis eraldi kontseptsiooni “ToiduELAMUS”. Viimase eesmärk oli tuua esile Läänemaa toidu, toidutootjate ning – pakkujate kvaliteeti, mis pakub naudingut ning elamust. Lisaks erimenüüdele restoranides oli rõhk sellel aastal eriüritustel. Kodukant Läänemaa toidunädala koordinaator Kai Kulboki sõnul läks üritus üle ootuste hästi. „Mure oli, et kui palju Haapsalust väljas toimuvate ürituste vastu huvi tuntakse. Mure oli aga asjata, sest näiteks Noarootsi lokaali Läänemaa toorainest valmistatud prantsuspäraseid toite käis söömas üle saja inimese.” Kontsert – õhtusöök Lihulas Hr Aleksandri kokteili- ja õlletoas oli ammu enne toimumist välja müüdud. Vormsil toimunud pirukate valmistamise koolitus oli aga nii populaarne, et kõik huvilised sinna ei pääsenudki. Kontseptsiooni “ToiduELAMUS” kandis ka Kõmsil toimunud Hanila Laulu- ja Mänguseltsi poolt korraldatud üritus “Lip lipi peal, lapp lapi peal…”, kus pakuti peamiselt kapsast valmistatud toite ja esinesid rahvamuusikud. Kohalike elanike kõrval olid Kõmsi toidupeol kohal ka ukrainlased, kes katsid laua oma rahvustoitudega. Kõmsi rahvamajas toimunud Läänemaa toidunädala ürituse kohta loe täpsemalt 15.novembri Lääne Elust. Huvilisi jagus ka Haapsalu toidukohtadesse, näiteks reedel Wiigi kohvikus toimunud õhtusöögile oli tung nii suur, et sinna tuli panna lisalaudu ja -toole. Toidukohad ise jäid Läänemaa toidunädalaga üldiselt väga rahule. Värskelt avatud Aasia Villa esindaja Mery-Liis Rootbergi sõnul oli toidunädal neile väga heaks reklaamiks. “Osalejate huvi oli suurem kui suutsime ära mahutada ning saime tutvustada oma toidukohta kohalikele inimestele”. Toidunädalal osalesid 21 Läänemaa toidukohta, toimus 14 eriüritust, mõni neist mitu korda. Läänemaa toidunädal 2023 toimub järgmisel sügisel. |