Läänemaa toidunädal, mis toimus juba seitsmendat korda, pakkus mitmeid põnevaid toidusündmusi ja -üritusi üle terve maakonna.
Sellel aastal pakkus Kodukant Läänemaa piirkonna kogukondadele ja vabaühendustele võimalust taotleda toetust toiduürituste korraldmiseks. Tänu sellele said teoks vahvad sündmused nagu Oru OTTi orikas, Üdruma lõikuspidu, Vormsi sügislaat, Verda kalatoitude päev, Vaisi küla signatuurmokteil-kokteil ning „Törlönt, kruuk ja põldmari – kangesti hea“ Soolus.
„Meie üritus oli lihtsalt üliäge. Ja kõige toredam oli see, et see sai veel kaks jätkuüritust järgmisel päeval otsa. Kuna törlönti võeti kaasa lausa kahe pere pärandist ja meie hapupiim ehk juuk läks hapuks alles 2 tundi peale ürituse lõppu, siis jäi selle manustamine ka jätkuüritusele“ rääkis ürituse korraldaja Viivika Orula õhinal. Lisaks mainis Orula, et tal paluti tänu üritusele seoses törlöndiga kirjutada artikkel Eesti Rahvakultuuri aastaraamatusse Oru kandi vaimsest kultuuripärandist.
Traditsiooniliselt osalesid toidunädala tegemises ka teised piirkonna asutused – Puise Nina Talu, Palivere Söögituba, Österby Sadamaresto, Altmõisa külalistemaja, Roosta Puhkeküla ning Nõva Mõisa kohvik.
Lisaks maapiirkondadele hõlmas Läänemaa Toidunädal ka Haapsalu linna – oma erimenüüde- ja üritustega tulid välja Restoran Bergfeldt, koduresto Väike Petersell, Dietrich, Puhvet Kapp ning Trühvlid & Sidrunid.
„Läänemaa toidunädal on leidnud oma kindla koha toidukohtade ja kogukondade sügisestes tegevustes ning selle üle on meil väga hea meel“ lisas Kodukant Läänemaa poolne korraldaja Kai Kulbok.
Järgmise Läänemaa toidunädala kuupäev on ka juba paigas, see saab toimuma 2. – 12. oktoobril 2025.