Teist aastat toimunud Läänemaa Toidunädal on seljatatud. Läänemaa Toidunädala peamiseks eesmärgiks oli tuua kohalik tooraine piirkonna restoranidesse-kohvikutesse. Nii võis toidunädalal nautida erimenüüsid Roosta Puhkekülas, Dietrichi Kohvikus, Nurme Bistroos, Beguta Taimetoidukohvikus, Müüriääre Kohvikus ja Fra Mare Restoranis “Bergfeldt”. Erimenüüd tõid toidukohtadesse hulgaliselt huvilisi.
Toidunädal tõi tegevust ka seltsimajadesse. – Linnamäel LASi majas toimus “Tordikiirabi” sefiiritordikoolitus koos Haava talu veinide degusteerimisega, Tuuru Karjamõisas Laura Laanjärve sefiiritöötuba, Võntküla külaseltsis sai õppida, kuidas teha tervislikke kooke ning Koluvere seltsimajas hoopis teistlaadi õpituba “Kanep toidus”.
Toidunädal algas Haapsalu turul neljapäevase O.T.T. kaubakohtumisega, Talupoes anti ostudega kaasa huvitavaid retsepte kohaliku toidu valmistamiseks.
Nädalavahetus tõi endaga isadepäeva brunchid ja mõnusad õhtud restoranide eriüritustel.
Kesknädalal kogunesid kalasõbrad Nurme Bistroosse, kus oli külas Dirhami kalatööstus. Kohapeal sai maitsta ja kaasa osta nende toodangut. Samal õhtul toimus Haapsalu Kutsehariduskeskuse õpperestoranis õhtusöök, kus pakuti parimaid palu koduranna kalurite saagist, mis valmisid õpetajate ja õpilaste käe all.
Restorani Kaks Teist ja Müüriääre kohviku koostöös toimus reede õhtul kohalikust toorainest inspireeritud õhtusöök Tridensi sommeljee poolt valitud veinidega.
Laupäeval sai kohalikku toitu nautides kuulata Roosta Puhkekülas Marko Matvere ja VLÜ kontserti.
Samal õhtul lõppes Toidunädal pidulikult Dirhami külalistemajas 7- käigulise õhtusöögiga, mis valmis Läänemaa tippkokkade ühistööna. Oma panuse andsid Dirhami kalakohvik, Vutipesa resto, Beguta Taimetoidukohvik, Grand Holm Sadamarestoran, Altmõisa Külalistemaja ja Müüriääre Kohvik.
Maitsvate toitude kõrvale sai mõnusaid kokteile Tänava talu imeliste siirupitega osta pop-up baarist, mida selgi aastal vedas Kaisa Hermanni pubist.
Õhtu meeleolu lõid Priit Öövel ja lauljatar Jennifer Marisse Cohen.
Kodukant Läänemaa tänab kõiki osalenud toidutootjaid ja toidupakkujaid eduka koostöö eest ning loomulikul ka külastajaid, kes kohalikku toitu hindavad!
Järgmine toidunädal toimub 12-22.11.2020