Läänemaa esimene Toidunädal algas piduliku õhtusöögiga Puise Ninas talus. Luksuslikul õhtusöögil tutvustas piirkonna maitseid ja toidutoodangut 7-käiguline menüü, mis valmis Läänemaa parimate kokkade käe all. Menüü koostamisel pani meeskond erilist rõhku just kohaliku tooraine kasutamisele – kõik road, alates tervitusampsust kuni magustoidu ja jookideni, valmisid täielikult või suuremas osas Läänemaa talude, metsade ja vete saadustest.
Kohaletulnud toidugurmaanid said oma silmaga näha ka tagalas tegutsevaid kokkasid, kes pakutavatest hõrgutistest lähemalt rääkisid.
Lisaks peolaual pakutavale oli avatud ka baar, kus samuti kohalikku toorainet kasutades valmisid meisterlikud kokteilid.
Toidunautlejate meeli lahutas alati humoorikas Gaute Kivistik, kes külaliste rõõmuks ka ühe lõbusa Eesti mängu läbi viis. Õnnelikke võitjaid autasustati KOLK õllevalikuga, raamatuga “Haapsalu Kohvikuid&Retsepte” ning Läänemaa Toidunädala põllega.
Läänemaa Toidunädal 2018 jätkub kuni 2.detsembrini – kohalikust toorainest erimenüüsid, eriüritusi, õhtusööke ja toidudegustatsioone jagub kõigile huvilistele. Rohkem infot eriürituste aegade ja erimenüüde kohta leiab kodulehel www.laanemaatoit.ee ja FBst .
MTÜ Kodukant Läänema tänab õhtu kokkasid: Andrus Pärnpuu, Beguta Kevvai, Demo Kaev, Joel Kannimäe, Kerlin Ledis, Leili Jõgisoo, Liisi Ansip, Maria Laus ja Oliver Grauberg. Täname Kaire Raba ja Enna Kallasvee meeskonna koordineerimise ja menüü koostamise eest.
Õhtusöögi toimumisele aitasid kaasa: Altmõisa Külalistemaja, Beguta Taimetoidukohvik, Dirhami Fish Gourmet, Dirhami Kalakohvik, Grand Holm Marina sadamarestoran, Haapsalu Kutsehariduskeskus, Haapsalu Linnavalitsus, Herman Bistroo & Baar, Jahu-Jaan, Karu aiandustalu, Kodukant Läänemaa, KOLK Pruulikoda, Kärme Küülik, Läänemaa Turism, Mesikuma, Mätiku talumeierei, Noarootsi Energiatee, Nurme Bistroo, Puise Nina talu, Roberti mesi, Sepa talu, Tammejuure Mahetalu, Teie Kelner, Tubri Kitsekasvatustalu, Tänava talu ja Marjatar, Vutipesa Resto, Väike Mahetalu.