Projekt: KOHALIKU TOIDU ESITLEMINE (2023)

Elluviimise periood: 2023 – 2024
Projekti maksumus: 25 550 eurot, sellest omaosalus 10%
Projektipartnerid: MTÜ Kodukant Läänemaa (juhtpartner), MTÜ Hiidlaste Koostöökogu.

Sihtgrupp: tegevuspiirkonna toidutootjad- ja töötlejad, kogukonnad, piirkond tervikuna, sh turismiasjalised
Planeeritavad tegevused:
1. Piirkondade sisesed õppereisid, väiketootmise ja -töötlemisega tutvumiseks.
2. Seminaride ja töötubade läbiviimine ettevõtjatele (müügi- ja turustamiskoolitus, koostööseminar HKK ja KKLM piirkonna tootjatele).
3. Kohaliku toidu tutvustamine erinevate ürituste kaudu (näiteks Gurmeeturg, Läänemaa Toidunädal).

Projektijuht: Kai Kulbok, 5512385, kai.kulbok@kklm.ee

Elluviidud tegevused

03.03.2024 KKLM ja HKK toiduvõrgustiku koostööseminar
Registreerimisankeet
Päevakava

Projekti uudised

14.10.2023 Läänemaa toidutraditsioonist leiad kalad, karaski ja adravõi (Lääne Elu paberleht)
10.10.2023 Roostal peeti toidunädala avapidu küünlavalgel (Lääne Elu paberleht)
02.10.2023 Neljapäeval algab Läänemaa Toidunädal (laanlane.ee)
02.10.2023 Neljapäeval algab kuues Läänemaa Toidunädal (Lääne Elu)
30.09.2023 Täna algab Loode-Eesti sügisfestival (Lääne Elu)

Projekt: KOHALIK TOIT ON TERVISLIK JA TRENDIKAS! (2022)

Elluviimise periood: 2022-2023
Projekti maksumus: 20 800 eurot, sellest omaosalus 10%
Projektipartnerid: MTÜ Kodukant Läänemaa (juhtpartner), MTÜ Jõgevamaa Koostöökoda.

Sihtgrupp: tegevuspiirkonna toidutootjad- ja töötlejad, kogukonnad, piirkond tervikuna sh turismiasjalised
Planeeritavad tegevused:
1. Väiketootjate, -töötlejate tutvustamine.
2. Õppereisid väiketootmise-või töötlemisega tutvumiseks (piirkonnasisesed, Eestis ja välismaal).
3. Võrgustiku koostöö arendamine (seminarid, koolitused).
4. Kohaliku toodangu tutvustamine messidel ja laatadel.

Projektijuht: Kai Kulbok, 5512385, kai.kulbok@kklm.ee

Projekti uudised

14.09.2023 Läänemaa kohalik gurmee (Maaleht.ee, Targu Talita ajakiri)
05.09.2023 Juhtkiri: Läänemaa oma toidupidu (Lääne Elu)
03.09.2023 Haapsalu Gurmeeturul üllatasid rebitud seen ja purjus pihlakas (Lääne Elu)
31.08.2023 Haapsalu gurmeeturg katab sel nädalalõpul laua metsikute maitsetega (Postimees.ee)
16.08.2023 Haapsalu Gurmeeturg katab sel aastal laua metsikute maitsetega (Lääne Elu)
16.08.2023 Haapsalu Gurmeeturg katab sel aastal laua metsikute maitsetega (laanlane.ee)
16.11.2022   Viies Läänemaa toidunädal oli edukas
15.11.2022   Läänemaa toidunädal möödus Kõmsil kapsa ja muusikaga
03.11.2022   Pressiteade: Algab viies Läänemaa toidunädal
02.11.2022   Homme algab Läänemaa toidunädal: maitse kohalikust toorainest valmistatud hõrgutisi ja naudi       kontsert-õhtusööke

Projekt: KOHALIK TOIT ON TERVISLIK JA RENDIKAS! (2019)

Elluviimise periood: 2019-2022
Projekti maksumus: 27 000 eurot, omaosalus 10%
Projektipartnerid: MTÜ Kodukant Läänemaa, MTÜ Jõgevamaa Koostöökoda, MTÜ Hiiumaa Koostöökogu

Sihtgrupp: tegevuspiirkonna toidutootjad- ja töötlejad, kogukonnad, piirkond tervikuna sh turismiasjalised
Planeeritavad tegevused:
1. Väiketootjate, -töötlejate tutvustamine
2. Õppereisid väiketootmise-või töötlemisega tutvumiseks (piirkonnasisesed, Eestis ja välismaal)
3. Võrgustiku koostöö arendamine (seminarid, koolitused)
4. Kohaliku toodangu tutvustamine messidel ja laatadel

Projektijuht: Eva Rahv, 5568 6614, eva.rahv@kklm.ee 

Projekti uudised

03.09.2022   Galerii: gurmeeturg tõi kohalikud maitsed raudteejaama
01.09.2022   Haapsalu gurmeeturg kolib raudteejaama
23.08.2022   Gurmeeturg 3.septembril kell 11-15 Haapsalu raudteejaamas
22.08.2022   Gurmeeturg toimub sel aastal Haapsalu ajaloolises raudteejaamas
28.06.2022   Gurmeeturg tuleb taas
25.04.2022   Aprillis alustab uusaednike mentorprogramm
01.11.2021   Läänemaa toidunädal toidab ka tänavu
07.09.2021   Ilm soosis gurmeeturgu
04.09.2021   Galerii: Haapsalu vanalinna gurmeeturg pakkus eriilmelisi maitseelamusi
02.09.2021   GURMEETURG: Laupäeval täitub Haapsalu vanalinn kohalike tootjate toiduga  
21.11.2020   Läänemaa toidunädal: üle kivide ja kändude eduka lõpu poole
15.11.2020   Läänemaa noortele tutvustatakse kohalikku toitu
11.11.2020   Läänemaa toidunädal ootab maitsma kohalikku toitu
11.11.2020   Läänemaa toidunädal ootab maitsma kohalikku toitu (tv3)
30.10.2020   Sügisene söögiralli: novembris toimub neli toidunädalat
29.10.2020   Tasuta toitlustusteenindajate lühikoolitus
05.09.2020   Galerii: Haapsalu gurmeeturg
03.09.2020   Haapsalus tuleb gurmeeturg
21.08.2020   Gurmeeturg Haapsalu vanalinnas
01.08.2020   Kohaliku toidu turg Valge Daami ajal
09.04.2020   Kohalik toidu veebiseminar “Pärnumaa maitsete aasta kogemused”
06.02.2020   Läänemaa restoranid Pärnumaa maitsete piirkonnas
04.02.2020   Haapsalu ja Läänemaa läheb Tourestile Toidupiirkonnana 2020!
30.01.2020   Läänemaa on järgmine Eesti toidupiirkond!
22.01.2020   Õppereis toitlustusettevõtetele
05.12.2019   Läänemaa Toidunädal 2019
29.11.2019   Meenutusi idee- ja kogemusreisist Muhu-ja Saaremaale
17.11.2019   UUDISED. Läänemaa toidunädal tõstis esile kohaliku toidu väärtust
22.10.2019   1.-2.11 Kohaliku toidu võrgustiku idee ja kogemusreis Saaremaale ja Muhusse
30.09.2019   Läänemaa maitsed turismikonverentsil 
27.08.2019   10. ja 24.10 seminar “Ideest Müügini!
15.08.2019   Pressiteade: Kohalik toit jõuab laadale!
14.04.2019   Altmõisas tutvustasid end kohalikud tootjad (Lääne Elu)
12.04.2019   Kohaliku toidu päev – kontaktmess 13.04 Altmõisas
10.04.2019   Laupäeval saab Altmõisas proovida Läänemaa kohalikku toitu (Lääne Elu)

Projekt: KOHALIK TOIT KÄTTESAADAVAKS! (2018)

Elluviimise periood: 2018-2021
Projekti  maksumus: 20 800 eurot, omaosalus 10%
Partnerid: MTÜ Kodukant Läänemaa, MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu, MTÜ Hiiumaa Koostöökogu

Sihtgrupp: Lääne maakonna toidutootjad ja -töötlejad
Planeeritavad tegevused:
1. Läänemaa kohalikku toitu tutvustava veebilahenduse loomine, arendamine ja teavitus
2. Kohaliku toidu õpitoad
3. Kohaliku toidu võrgustikud ja koolitused
4. Kohaliku toidu õppereis projekti piirkonda eesmärgiga arendada piirkondlikku koostööd
5. Kohaliku toidu õppereis toidusihtkohtadesse Eestis
6. Kohaliku toidu õppereis sihtkohtadesse välismaal
7. Läänemaa toidufestival 2018 ettevalmistamine ja läbiviimine
8. Kohaliku toidu tutvustamine messidel ja muudel sarnastel üritustel

Projektijuht: Eva Rahv, 5568 6614, eva.rahv@kklm.ee

Projekti uudised

02.05.2019 “Teel taludesse!” ringreis toimub 28. mail (õppekäik Lääne- ja Harjumaa tootmistaludesse)
12.02.2019 Tippkokk Ants Uustalu inspireeris Läänemaa kokkasid
01.02.2019 8.-10.02 Läänemaa Eesti Toiduteel Tourestil
29.11.2018 Läänemaa talunikud avavad oma poe
26.11.2018 Läänemaa Toidunädal: vaata, kus on eriüritused- ja menüüd
25.11.2018 Läänemaa toidunädala pidulik õhtusöök Puises
25.11.2018 Läänemaa toidunädala keskmes on kohalike väiketootjate tooraine
19.11.2018 Läänemaa toidutootjad avavad Eesti esimese mahe O.T.T-i poe
28.09.2018 5.10 Läänemaa toidunädala ettevalmistav kohtumine
27.09.2018 Toimus õppereis Itaaliasse
11.09.2018 Sügisene õppereis “Purki ja pudelisse!”
24.08.2018 Läänemaa talunikud ja ettevõtjad avavad 24. ja 25. augustil Haapsalus kohaliku toidu hoovi
xxxxxxxxx  2.-10.06 kohaliku toidu õppereis Gotlandile
xxxxxxxxx  2.05 õppekäik Lääne- ja Pärnumaa tootmistaludesse
19.02.2018 Kohaliku toidu seminar Altmõisas 1.03.2018

Projekt: KOHALIK TOIT KÄTTESAADAVAKS! (2016)

Elluviimise periood: 2016 – 2017
Projekti maksumus: 9 900 eurot, omaosalus 10%
Partnerid: MTÜ Kodukant Läänemaa, Pärnu Lahe Partnerluskogu, Hiiumaa Koostöökogu

Sihtgrupp: Lääne maakonna toidutootjad ja -töötlejad
Projekti rahastatakse Kodukant Läänemaa MTÜ LEADER projektitoetusega
Üldine eesmärk:
1. Kolmepoolselt tegevusgruppide piirkonnas toiduturu majandusliku jätkusuutlikkuse ja toiduturu väiketootmise ja töötlemise laiendamine ja kvaliteedi arendamine.
2. koostöövõrgustike arendamine (koostegev Läänemaa)
3. Inimkapitali arendamine (jätkusuutlik Läänemaa)
4. Uudsete lahenduste rakendamine (omanäoline Läänemaa)
5. Piirkonnas on arenenud kohalikul eripäral ja kultuuripärandil põhinev ettevõtlus
Otsesed eesmärgid ja tulemused:
1. Õppereisi läbiviimine toidutootjate ja tarbijate koostöövõrgustiku koostöö arendamine ja kogemuste jagamine partneritega Pärnu Lahe Partnerluskogu piirkonnas koos partnerlusorganisatsioonidega Hiidlaste Koostöökogu ja Pärnu Lahe Partnerluskogu.
2.  Toidutootjate ja- töötlejate praktiseerimine väiketootjate- ja töötlejate juures nii kodu- kui koostööpartnerite piirkonnas inimkapitali arendamiseks.
3. Viiakse läbi Läänemaa Talutoidu festival, meisterkoka õpitoad (2) uudse lahendusena Läänemaa toiduvõrgustiku propageerimiseks, tugevdamiseks, turunduseks ning ettevõtete kasumlikkuse parandamiseks
4. Projekti tulemusena valmib vähemalt 3 uut või uue kvaliteediga toidutoodet.

Projekti detailsem info kättesaadav siit: Koostööprojekt Kohalik Toit kättesaadavaks 2016

Projekti uudised

18.09.2017 Toimus Läänemaa kohaliku toidu turg
13.07.2017 Läänemaa toidutootjad Valge Daami laadal 11.-12.august 2017
13.06.2017 Läänemaa toidutootjad Hiiumaal laadal 22.06.2017
18.01.2017 Kohaliku toidu ümarlaud Altmõisas 14.02.2017
01.11.2016 Kohaliku toidu õppereis Pärnumaale