Projekt: Kohalik toit on tervislik ja trendikas!

Elluviimise periood: 2019-2022
Projekti maksumus: 27 000 eurot, omaosalus 10%
Sihtgrupp: tegevuspiirkonna toidutootjad- ja töötlejad, kogukonnad, piirkond tervikuna sh turismiasjalised
Projektipartnerid: Kodukant Läänemaa, Jõgevamaa Koostöökoda, Hiiumaa Koostöökogu

Projekti tegevused:
1. Väiketootjate, -töötlejate tutvustamine
2. Õppereisid väiketootmise-või töötlemisega tutvumiseks (piirkonnasisesed, Eestis ja välismaal)
3. Võrgustiku koostöö arendamine (seminarid,koolitused)
4. Kohaliku toodangu tutvustamine messidel ja laatadel

Projektijuht: Eva Rahv, 5568 6614, eva.rahv@kklm.ee

Projekti uudised

6.02.2020   Läänemaa restoranid Pärnumaa maitsete piirkonnas
4.02.2020   Haapsalu ja Läänemaa läheb Tourestile Toidupiirkonnana 2020!
30.01.2020 Läänemaa on järgmine Eesti toidupiirkond!
22.01.2020 Õppereis toitlustusettevõtetele
5.12.2019   Läänemaa Toidunädal 2019
29.11.2019 Meenutusi idee- ja kogemusreisist Muhu-ja Saaremaale
22.10.2019 1.-2.11 Kohaliku toidu võrgustiku idee ja kogemusreis Saaremaale ja Muhusse
30.09.2019 Läänemaa maitsed turismikonverentsil 
27.08.2019 10. ja 24.10 seminar “Ideest Müügini!
15.08.2019 Pressiteade: Kohalik toit jõuab laadale!
14.04.2019 Lääne Elu: Altmõisas tutvustasid end kohalikud tootjad
12.04.2019 Kohaliku toidu päev – kontaktmess 13.04 Altmõisas
10.04.2019 Lääne Elu: Laupäeval saab Altmõisas proovida Läänemaa kohalikku toitu

Projekt: Kohalik toit kättesaadavaks! (2018)

Elluviimise periood: 2018-2019
Projekti  maksumus: 20 800 eurot, omaosalus 10%
Sihtgrupp: Lääne maakonna toidutootjad ja -töötlejad
Projekti rahastatakse Kodukant Läänemaa MTÜ LEADER projektitoetusega

Projekti tegevused:
1. Läänemaa kohalikku toitu tutvustava veebilahenduse loomine, arendamine ja teavitus
2. Kohaliku toidu õpitoad
3. Kohaliku toidu võrgustikud ja koolitused
4. Kohaliku toidu õppereis projekti piirkonda eesmärgiga arendada piirkondlikku koostööd
5. Kohaliku toidu õppereis toidusihtkohtadesse Eestis
6. Kohaliku toidu õppereis sihtkohtadesse välismaal
7. Läänemaa toidufestival 2018 ettevalmistamine ja läbiviimine
8. Kohaliku toidu tutvustamine messidel ja muudel sarnastel üritustel

Partnerid: MTÜ Kodukant Läänemaa, Pärnu Lahe Partnerluskogu, Hiiumaa Koostöökogu
Projektijuht: Eva Rahv, 5568 6614, eva.rahv@kklm.ee

Projekti uudised

02.05.2019 “Teel taludesse!” ringreis toimub 28. mail (õppekäik Lääne-ja Harjumaa tootmistaludesse)
12.02.2019 Tippkokk Ants Uustalu inspireeris Läänemaa kokkasid
01.02.2019 8.-10.02 Läänemaa Eesti Toiduteel Tourestil
29.11.2018 Läänemaa talunikud avavad oma poe
26.11.2018 Läänemaa Toidunädal: vaata, kus on eriüritused- ja menüüd
25.11.2018 Läänemaa toidunädala pidulik õhtusöök Puises
25.11.2018 Läänemaa toidunädala keskmes on kohalike väiketootjate tooraine
19.11.2018 Läänemaa toidutootjad avavad Eesti esimese mahe O.T.T-i poe
28.09.2018 5.10 Läänemaa toidunädala ettevalmistav kohtumine
27.09.2018 Toimus õppereis Itaaliasse
11.09.2018 Sügisene õppereis “Purki ja pudelisse!”
24.08.2018 Läänemaa talunikud ja ettevõtjad avavad 24. ja 25. augustil Haapsalus kohaliku toidu hoovi
xxxxxxxxx  2.-10.06 kohaliku toidu õppereis Gotlandile
xxxxxxxxx  2.05 õppekäik Lääne-ja Pärnumaa tootmistaludesse
19.02.2018 Kohaliku toidu seminar Altmõisas 1.03.2018

Projekt: Kohalik toit kättesaadavaks! (2016)

Elluviimise periood: 2016 – 2017
Projekti maksumus: 9 900 eurot, omaosalus 10%
Sihtgrupp: Lääne maakonna toidutootjad ja -töötlejad
Projekti rahastatakse Kodukant Läänemaa MTÜ LEADER projektitoetusega

Üldine eesmärk:
1. Kolmepoolselt tegevusgruppide piirkonnas toiduturu majandusliku jätkusuutlikkuse ja toiduturu väiketootmise ja töötlemise laiendamine ja kvaliteedi arendamine.
2. koostöövõrgustike arendamine (koostegev Läänemaa)
3. Inimkapitali arendamine (jätkusuutlik Läänemaa)
4. Uudsete lahenduste rakendamine (omanäoline Läänemaa)
5. Piirkonnas on arenenud kohalikul eripäral ja kultuuripärandil põhinev ettevõtlus

Otsesed eesmärgid ja tulemused:
1. Õppereisi läbiviimine toidutootjate ja tarbijate koostöövõrgustiku koostöö arendamine ja kogemuste jagamine partneritega Pärnu Lahe Partnerluskogu piirkonnas koos partnerlusorganisatsioonidega Hiidlaste Koostöökogu ja Pärnu Lahe Partnerluskogu.
2.  Toidutootjate- ja-töötlejate praktiseerimine väiketootjate- ja töötlejate juures nii kodu- kui koostööpartnerite piirkonnas inimkapitali arendamiseks.
3. Viiakse läbi Läänemaa Talutoidu festival, meisterkoka õpitoad (2) uudse lahendusena Läänemaa toiduvõrgustiku propageerimiseks, tugevdamiseks, turunduseks ning ettevõtete kasumlikkuse parandamiseks
4. Projekti tulemusena valmib vähemalt 3 uut või uue kvaliteediga toidutoodet.

Partnerid: MTÜ Kodukant Läänemaa, Pärnu Lahe Partnerluskogu, Hiiumaa Koostöökogu
Projekti detailsem info kättesaadav siit: Koostööprojekt Kohalik Toit kättesaadavaks 2016

Projekti uudised

18.09.2017 Toimus Läänemaa kohaliku toidu turg
13.07.2017 Läänemaa toidutootjad Valge Daami laadal 11.-12.august 2017
13.06.2017 Läänemaa toidutootjad Hiiumaal laadal 22.06.2017
18.01.2017 Kohaliku toidu ümarlaud Altmõisas 14.02.2017
01.11.2016 Kohaliku toidu õppereis Pärnumaale